spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГази Баба: Подај рака и промени живот–стани згрижувач

Гази Баба: Подај рака и промени живот–стани згрижувач

Градоначалникoт на општина Гази Баба, Бобан Стефковски учествуваше на панел дискусија и даде поддршка на кампањата за зголемување на бројот на згрижувачки семејства на деца без родителска грижа.

Згрижувачите се заменски родители, херои кои несебично го отвораат својот дом и со сите свои знаења и ресурси нудат заштита за дете кое ја изгубило грижата од своите родители.

 

Оваа кампања е вистински момент за информирање на граѓаните за оваа можност.

Кампањата е организирана од страна на СОС Детско село во соработка со Центрите за поддршка на згрижувачките семејства за да ги информираат и поттикнат граѓаните на хуманост и солидарност.

 

 

Извор: Општина Гази Баба 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...