spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВаландово: Најава за одржување на регионален БИЗНИС ФОРУМ

Валандово: Најава за одржување на регионален БИЗНИС ФОРУМ

Во соработка со Фондација „Фридрих Еберт“, го најавуваме новиот Бизнис Форум. Заедно со експерти, претставници од извршната власт, граѓанските организации и бизнис секторот од регионот ќе се разговара на тема: „Иновации, енергија и одржлив развој“.

Бизнис форумот, ќе се одржи во Домот на култура „25 Мај“ – Валандово на 26.04.2023 година (среда), во 12:00 часот, и на истиот ќе се работи по следниве теми:
– Иновации и одржлив развој;
– Нови енергетски трендови;

Локалните и регионалните компании ќе можат да ги отворат прашањата кои го засегаат нивниот бизнис и да дискутираат за предизвиците со кои се соочуваат во време на економска и енергетска криза.

Панелисти на настанот ќе бидат:
– Благој Бочварски – Министер за транспорт и врски;
– Каја Шукова – Министерка за животна средина и просторно планирање;
– Вјеран Пирсиќ – Енергетски експерт и граѓански активист, Р. Хрватска;
– Драган Миновски – професор, универзитет “Гоце Делчев”;
– Ивана Вучкова – Фондација „Фридрих Еберт“;
– Билјана Дуковска – Македонска платформа против сиромаштија;

Ги вмрежуваме институциите и бизнисот, создаваме пракса на директна комуникација и заеднички се справуваме со состојбите.

 

 

 

 

Извор: Општина Валандово 

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...