spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниМакедонски Брод: Јавен повик за формирање на Локален младински совет

Македонски Брод: Јавен повик за формирање на Локален младински совет

Согласно член 17 од Законот за младинско учество и младински политики („Службен весник на РСМ“ бр.10/20), член 44-б од Статутот на Општина Македонски Брод („Службен гласник на Општина Македонски Брод“ бр.02/03, 01/06, 01/11, 11/14, 01/15 и 05/19) и Одлуката за давање на согласност за распишување на Јавен повик за свикување на иницијативен одбор за конституирање на локалното собрание на млади на Општина Македонски Брод, донесена на 20.02.2023 година со број 18-184/14 од Советот на Општина Македонски Брод, Одлуката за формирање на иницијативен одбор број 10-229/10 од 24.03.2023 година и Решение за формирање на Локално младинско собрание број 10-229/21 од 02.05.2023 година, Општина Македонски Брод објавува:

Ј А В Е Н  П О В И К

за формирање на Локален младински совет на Општина Македонски Брод

Јавниот повик се распишува од Претседавачот на Локалното собрание за млади на Општина Македонски Брод, Република Северна Македонија.

Локалниот младински цовет ќе го сочинуваат членови и ќе се избира Претседател и заменик претседател.

Комплетниот Јавен повик можете да го погледнете и превземете ТУКА.

 

 

 

 

Извор: Општина Македонски Брод 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...