Виница: Зајакнување на општинските совети

ОпштиниВиница: Зајакнување на општинските совети

Најчитано

Ќе се подобруваат капацитетите на нови 10 општини преку програмата „Зајакнување на општинските совети“, меѓу кои е и Општина Виница.

Во наредните 15 месеци партнерски ќе работиме на подобрување на капацитетите за транспарентно, одговорно и квалитетно испорачување на локалните услуги за граѓаните.
Советницте од општина Виница ќе имаат можност да учествуваат во Програмата за развој на капацитетите на општинските советници, додека општината ќе има можност да искористи грант за проекти кои ќе бидат избрани низ директна консултација со граѓаните преку Форуми во заедницата. Втората фаза од проектот „Зајакнување на општинските совети“ е финансирана од Швајцарската влада Embassy of Switzerland in Macedonia и Министерство за локална самоуправа, а ја спроведува и ко-финансира UNDP MK во соработка со национални и локални партнери.

 

 

 

Извор: Општина Виница

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе