spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарпош: Организирана акција за чистење

Карпош: Организирана акција за чистење

Во организација на МАМ Хоум  со поддршка и учество на Општина Карпош оваа сабота (13.05.2023) со почеток во 10 часот ќе се одржи „Генералка Викенд“ односно  голема еколошка акција за чистење на локалната самоуправа. Чистењето ќе се одвива на следниве локации:

ЛОКАЦИЈА 1.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: МЛЕЧЕН –М.З ВЛАДО ТАСЕВСКИ

ЛОКАЦИЈА 2.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: КАРПОШ 1 И 2 –МЕСНА ВО КАРПОШ 2

ЛОКАЦИЈА 3.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: КАРПОШ 3 -О.У ЛАЗО ТРПОВСКИ

ЛОКАЦИЈА 4.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: КАРПОШ 4- О.У ПЕТАР П. АРСОВ

ЛОКАЦИЈА 5.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: ВЛАЕ 2- ПЛОШТАД ДЕЛФИНА

ЛОКАЦИЈА 6.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: ТАФТАЛИЏЕ 1 И 2 – О.У. ЈАН АМОС КОМЕНСКИ

ЛОКАЦИЈА 7.

СТАРТНА ПОЗИЦИЈА: КОЗЛЕ – САЛОН 29

Во оваа пригода ги повикуваме сите  правни и физички лица да учествуваат во оваа акција за почист Карпош.

Акцијата е во соработка со „Пакомак„ „Нула Отпад“, „Пивара Скопје, „Шпаркасе Банка“ и Ј.П Комунална Хигиена-Скопје на која учество ќе земат 53 Општини.

 

 

 

Извор: Општина Карпош 

Прочитајте