spot_img
spot_img

Центар: Годишен концерт на најдобрите таленти во областа на културата

ОпштиниЦентар: Годишен концерт на најдобрите таленти во областа на културата

Најчитано

Во Кино Фросина во Младинскиот културен центар се одржа годишен концерт на ученици од основните општински училишта што се добитници на стипендија за култура.

Проектот „Најдобрите таленти од Центар“ претставува музичко-сценки перформанс за претставување на младите таленти од областа на современиот и класичниот танц, музичката и филмската уметност и литература. Целта на овој културен настан е да се стимулираат уметничкото творештво и изразување на младите во Општина Центар и да се промовираат нивните  успеси и меѓународни признанија во областа на културата.

„Секоја година се зголемува бројот на стипендисти во областа на културата и тоа говори за континуираното вложување и поддршка на Општината на програмите и проектите што ги промовираат културните вредности во образовниот процес. Општината и понатаму ќе биде партнер на младите и промотор на културни настани што овозможуваат поддршка и простор за најдобрите таленти во Центар“, изјави градоначалникот Герасимовски.

Добитници на стипендија се ученици што имаат постигнато први места на државни и на интернационални натпревари во областа на културата во повеќе категории, во согласност со објавениот оглас за доделување стипендии во Општина Центар за 2023 година.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе