Дебар: ПОЧЕСТЕН ​​ГРАЃАНИН – Хаџи Маќелара

ОпштиниДебар: ПОЧЕСТЕН ​​ГРАЃАНИН – Хаџи Маќелара

Најчитано

Четириесет години богата уметничка кариера со многу награди и признанија од сите области каде што живеат албанците и пошироко.

Композитор, изведувач на фолклорни и народни песни, кореограф, патриот, сакан од сите, амбасадор на дибранската култура во сите национални културни манифестации.

Хаџи Маќелара, овој човек кој сите го познаваат на иницијатива на градоначалникот на општината и со одлука на советот на општина Дебар се одликува со највисоката титула на општина Дебар,

ПОЧЕСТЕН ​​ГРАЃАНИН.

 

 

 

Извор: Општина Дебар 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе