Валандово: Млади лидери од САД во посета на општината

ОпштиниВаландово: Млади лидери од САД во посета на општината

Најчитано

Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, изрази огромно задоволсто што беше домаќин и разговараше со младите политички лидери од САД, кои се во посета на општина Валандово, преку програмата ACYPL (American Council of Young Political Leaders).

На состанокот, разговараа за социо – економската состојба на општината, нејзините компаративни предности, предизвиците со кои се соочуваат граѓаните, како и интенцијата на заедницата за отворање кон светот и градењето нови пријателства.

САД се нашиот најзначаен стратешки партнер, децении наназад. Учиме од нив и ги следиме воспоставените демократски стандарди кои ги постигнале.

Пријателствата од ваков тип, се нашата вредност. Ги негуваме истите, ги продлабочуваме и заеднички напредуваме.

напредуваме.


 

 

Извор: Општина Валандово

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе