spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedБутел: Кучевачка Бара со нов спортско-рекреативен центар

Бутел: Кучевачка Бара со нов спортско-рекреативен центар

Старото фудбалско игралиште во населеното место Кучевачка Бара ќе блесне во ново руво.

Новиот спортско-рекреативен центар ќе се протега на површина од 2000 м2 и ќе има многу нови содржини.

Зачувување и негување на маалскиот живот е цел на градоначалникот Дарко Костовски.

Новиот спортско-рекреативен центар ќе содржи ново фудбалско игралиште со висококвалитетна вештачка трева, ново детско игралиште кое ќе го замени старото и уништено игралиште, нов летниковец и нови клупи, нов парк и нова зелена површина.

Маалскиот дух се чува и негува.

Општина Бутел се менува.

Извор: Општина Бутел

Прочитајте