spot_img
HomeМинистерства

Министерства

МЖСПП : Приказна за мечкиното грозје и луѓето

Погледнете ја “Приказна за мечкиното грозје и луѓето“и дознајте за лековитото злато на нашата земja. Седумнаесет минутното видео прикажува редок вид растение кое традиционално...

МТСП: Неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 23 мај...

МП: Маричиќ се обрати на 30. сесија на Комисијата за спречување на криминал и кривична правда

Министерот за правда Бојан Маричиќ преку видео-врска се обрати на 30. сесија на Комисијата за спречување на криминал и кривична правда на Канцеларијата на...

МП: Задоволен сум што динамиката на реформи во правосудството се зголемува

Министерот за правда Бојан Маричиќ во своето обраќање на презентацијата на Вториот национален извештај од Матрицата на индикатори за мерење на перформансите во правосудството...

МИОА: Велика Британија го поддржува процесот на дигитализација, реформата на јавната администрација и промените во Законот за медиуми

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири оствари работен состанок со амбасадорката на Обединетото Кралство, Н.Е. Рејчел Галовеј. Овој состанок е продолжение на претходната...

УЈП: Известување за работодавачите кои не исплатиле Бруто плата

Доброволното плаќање на даноците, изразено како подготвеност на даночните обврзници за законско, правилно и навремено исполнување на даночните обврски, ефикасноста, ефективноста и намалувањето на...

МОН: Царовска во Анкара на средба со турскиот министер за образование Зија Селчук

Јакнење и интензивирање на соработката во областа на образованието посебно во делот на реформите во основното и средното стручно образование беше тема на разговор...

МЕ: “Знак за безбеден туризам“ и протоколи за безбедно патување

„Министерството за економија, од почетокот на годината аплицираше и успеа да добие овластување за имплементација на “ Знак за безбеден туризам“ и протоколи за...

МТСП: Неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 24 мај 2021 година...
https://www.esp.com.mk/spot_img

НАЈЧИТАНИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ